CARSNEWS
F1 & RACES

Δε θα γίνει το GP Αυστραλίας!

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η Formula 1 πήρε τη σωστή απόφαση να αναβάλει το Grand Prix της Αυστραλίας!

Καθώς ένα μέλος της βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, η McLaren ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (σε ώρα Αυστραλίας) πως αποσύρεται από την πρεμιέρα της νέας σεζόν της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολούθησαν αρκετές ώρες αβεβαιότητας, συνεχών διαβουλεύσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς και αντικρουόμενων διαρροών αλλά τελικά, πρυτάνευσε η λογική και ο αγώνας αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το motorsport.com, υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των δέκα ομάδων, της F1 και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εκεί η FIA φέρεται να έριξε το μπαλάκι στις ομάδες τονίζοντας πως θα αποδεχθεί την απόφαση της πλειοψηφίας. Κι αυτή τελικά ήταν να σηκώσουν… χειρόφρενο στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Όλα αυτά ενώ σε μία εβδομάδα έχουμε το Grand Prix του Μπαχρέιν, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, οι λόγοι που οδηγούν στην ματαίωση του αγώνα της Μελβούρνης δεν μπορούν παρά να φέρουν την ίδια μοίρα και για τον αγώνα στο «Στολίδι του Κόλπου».

Σε μία παράλληλη… σκακιέρα, ο CEO της F1 Chase Carey, βρισκόταν χθες στο Βιετνάμ όπου είχε διαβουλεύσεις με τους διοργανωτές του αγώνα στο Ανόι καθώς και εκπροσώπους της κυβέρνησης, αναζητώντας λύση η οποία είναι αδύνατον να βρεθεί.

Έτσι, με το Grand Prix της Κίνας να έχει επίσης αναβληθεί, δεν αποκλείεται η φετινή σεζόν να αρχίσει τελικά επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, με τον αγώνα του Ζάντβοορτ να είναι προγραμματισμένος για τις 3 Μαΐου.

Τέλος, ένα άλλο ερωτηματικό αφορά στο πως οι αναβληθέντες αγώνες θα βρουν ξανά θέση στο καλεντάρι. Μία λύση είναι να μειωθεί το καλοκαιρινό διάλειμμα, μία άλλη να επεκταθεί η σεζόν και τον Δεκέμβριο.

Αλλά ας αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα τη φορά…

Υ.Γ. Όλα αυτά ενώ 03.49 ώρα Αυστραλίας, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την F1 ή τη FIA.

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Exclusive: F1 and FIA offered revolutionary new team proposal

cars

Hamilton’s unfamiliar (good) feeling from Mercedes’ F1 floor upgrade

cars

Village Roadshow: Η δεύτερη ευκαιρία μετά την απόκτηση της από τον ΑΝΤ1 και η επιστροφή στα κέρδη

cars

Formula 1: Χάμιλτον και Ράσελ στη Mercedes έως το 2025

cars

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

cars

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων στη Formula 1

cars

F1 – Sergio Perez: Τα νέα Pirelli ευνοούν κάποιες ομάδες

cars

Ποιος είναι ο… Messi της Formula 1;

cars

O Briatore μιλάει για την μάχη με τον Covid-19

cars