CARSNEWS
NEW MODELS

Aν η G-Class σας πέφτει ακριβή φτιάξτε ένα Lada Niva 6×6 (Video)

Αν και οι Ρώσοι έχουν μεγάλη παράδοση με τις “πατέντες” σε πάσης φύσεως ακραία off road οχήματα, η ιδέα ενός τριαξονικου Lada Niva μοιάζει αρκετά ελκυστική. Και αυτό γιατί σε έναν κοσμο με πανάκριβα 6×6, στον οποίο κυριαρχεί η G-Class της Mercedes-Benz, η λύση που προτείνουν οι μηχανικοί του “Garage 54” μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστική και αρκετά φθηνή.

Για να την υλοποιήσουν χρησιμοποίησαν ένα Lada Niva, στην μακριά τετράθυρη έκδοσή του. Στην συνέχεια προχώρησαν σε αρκετές μετατροπές στην πίσω ανάρτηση και στο σασί με στόχο να χωρέσουν ένα ακόμα άξονα στο πίσω μέρος του Lada. 

To σημαντικότερο πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί ήταν το πως θα συνδεθούν οι δύο άξονες έτσι ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα στην μετάδοση της ροπής στους τέσσερις πλέον πίσω τροχούς. Η λύση που έχει επιλεγεί είναι με έναν συνδετικό άξονα μεταξύ των δύο διαφορικών έτσι ώστε να συνεργάζονται όσο το δυνατόν καλύτερα με όλες τις αλλαγές που υπάρχουν στο πίσω μέρος.

Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι του “Garage 54” έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά όπως βλέπουμε και στο video, με τις έξυπνες ιδέες τους να φαίνεται να αποδίδουν. Με ελάχιστο κόστος -και με αρκετή τύχη- το τριαξονικό Lada Niva ίσως αποδειχτεί μία πολύ αποτελεσματική ιδέα. Αλλά και πηγή έμπνευσης για τους φίλους της μάρκας στην χώρα μας, που ψάχνονται να φτιάξουν κάτι αρκετά διαφορετικό από τα κοινά 4×4.

Related Articles

Προ των πυλών η Bugatti Chiron Roadster των 10 εκατ. δολαρίων

cars

Η VW στήνει σημεία ελέγχου COVID-19 σε όλη την Γερμανία

cars

Vettel: «Δε μετανιώνω τίποτα, χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα με την Aston Martin»

cars

Είναι το τελεφερίκ η λύση στις αστικές μετακινήσεις;

cars

To VW Golf και το μέλλον (του)

cars

Το Nissan LEAF τολμά να “προκαλέσει” τη Μητέρα Φύση (Video)

cars

Φοβερή καραμπόλα 69 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ (Video)

cars

Ποια είναι τα μοντέλα που θα θυσιάσει η Mercedes;

cars

Νέο Honda Civic Type R: Ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά

cars