CARSNEWS
NEW MODELS

Nissan Z Proto: Υπομονή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου! (Βίντεο)

Η σειρά Ζ για τη Nissan αποτελεί κάτι σημαντικό. Είναι η ίδια η ιστορία της φίρμας, στην κατηγορία των σπορ προτάσεων. Και πάνε πολλά χρόνια από την έλευση του τελευταίου, 370Ζ, για να δούμε τον αντικαταστάτη του. Ας είναι, όμως, η υπομονή τελειώνει σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία.  

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που περιμένει το 400Ζ, όπως τουλάχιστον συνηθίζαμε, μέχρι πρότινος, να το αποκαλούμε. Αυτό δεν γνωρίζουμε αν είναι το πραγματικό του όνομα ή αν θα αλλάξει, το πιο πιθανό όμως είναι ότι η έκδοση παραγωγής δεν θα ονομάζεται Z Proto. Κρίνοντας από την κίνηση της Nissan, το 2001, να παρουσιάσει το Skyline GT-R Proto λίγο πριν την έλευση του μοντέλου παραγωγής, R35, το πιο πιθανό είναι να ζήσουμε κάτι ανάλογο και τώρα.

Ένα πρωτότυπο, σχεδόν ίδιο με το μοντέλο παραγωγής, που θα έρθει να μας δώσει τις πρώτες ρεαλιστικές πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε, ιδανικά σύντομα! Από αυτά που κατά καιρούς διαρρέουν, το επόμενο Ζ θα χρησιμοποιεί λογικά συμβατική τεχνολογία κίνησης, αφού τα ηλεκτροκίνητα σύνολα, σύμφωνα με τη Nissan (και την Porsche…) δεν μπορούν να καλύψουν ακόμη τις υψηλές απαιτήσεις ενός καθαρόαιμου σπορ αυτοκινήτου.

Φήμες θέλουν ένα twin-turbo, τρίλιτρο, V6 σύνολο, από το Infiniti Q60 Red Sport 400, με την κορυφαία έκδοση Nismo να ξεπερνάει τα 400 άλογα. Άλλες φήμες θέλουν ένα εξελιγμένο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά ένα εννιάρι αυτόματο, με την κίνηση να μεταδίδεται φυσικά στους πίσω τροχούς. Το τι ισχύει ελπίζουμε να το ανακαλύψουμε στις 15 Σεπτεμβρίου, στο σχετικό event της Nissan.

Μέχρι τότε μπορούμε απλά να απολαμβάνουμε το μικρό promo βίντεο της φίρμας, που θέλει τα ιστορικά της Ζ να παρατάσσονται, έτοιμα να καλωσορίσουν το επόμενο μοντέλο στην κλίμακα της εξέλιξης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Puma: Ο Έλληνας σχεδιαστής του μιλά για το νέο SUV

cars

Τέρας αξιοπιστίας Honda Civic με 800.000 χιλιόμετρα

cars

Φωτοβολταϊκά σε τρέιλερ φορτίζουν Tesla (Video)

cars

«Dieselgate»: Η Volkswagen αναζητά συμβιβασμό στη Γερμανία

cars

Αυτή είναι η θηριώδης Alfa Romeo Giulia των 620 ίππων

cars

Επιδότηση μέχρι και 8.000 ευρώ στα ηλεκτροκίνητα ΤΑΞΙ

cars

Πραγματικό θωρηκτό η G-Class της Mansory

cars

To απόλυτο “τέρας”: Μία “μακριά” Μercedes-AMG G63 βγαίνει στο σφυρί

cars

Μετά από τα δύο χρόνια απαγόρευσης ξεκίνησαν τα πωλητήρια των Ford GT

cars